mandag 2. mai 2016

IoT-sikkehet



Les artikkelen her

1 kommentar:

  1. Interessante lenker du har delt Tage. Blir det enklere å angripe forskjellige virksomheter etter hvert som utviklingen av IoT skjer? Med den utviklingen markedsanalytikerne i Gartner spår, og jeg tviler ikke på at spådommen er riktig, så høres det for meg litt skummelt ut.
    En av lenkene du har delt tar for seg et system hvor Samsung har utviklet et nettverk av intelligente enheter som blant annet brannvarslere, bevegelsessensorer og smarte dørlåser. Her står det at innbruddstyver/angripere kan lure husets eier til å installere en ondsinnet app fra Smartthings-butikken, eller klikke på en internettlenke med skadelig kode og på den måten skaffe seg tilgang.
    En lenke fra en lenke du har delt så legger senter for informasjonssikkerhet (NORSIS) fram sin rapport. Rapporten omhandler trusselbildet for it-sikkerhet i Norge, med fokus på bedrifter og enkeltmennesker sin situasjon. Roger Johnsen som er direktør i NORSIS, uttaler at han ikke er imponert over myndighetenes innsats på dette området.
    Med den utviklingen markedsanalytikerne i Gartner spår, at mer enn 25% av dataangrepene mot forskjellige virksomheter kan involvere IoT så får vi håpe at sikkerhetsbudsjettene til it-avdelingene og for ikke å nevne utviklingsavdelingene, inneholder nok av ressurser til å ta hånd om slike utfordringer.

    SvarSlett